A- A A+

Historiek

Biogas debiezen-Arendonk-HistoriekBiogas De Biezen ontstond omdat Danny Spoormans als landbouwer een oplossing zocht voor het mestprobleem. Jan van Els had al langer ervaring met biogas. Het duurde dan ook niet lang voordat beide zaakvoerders de handen in elkaar sloegen en samen in eigen beheer een installatie bouwden.

In 2006 startte Biogas De Biezen met de nodige vergunningaanvragen en de opbouw van haar zaak, die in 2009 van start ging. Amper twee jaar later volgde een eerste uitbreiding van ons bedrijf om een grotere capaciteit aan te kunnen. We voerden ook de nodige verbeteringen door aan onze infrastructuur en geurbehandelingen.

In 2013 volgde de tweede uitbreiding en een extra geurbehandeling. Nu, in 2014, werken we met vier personen en beschikken we over een capaciteit van 60.000 ton landbouw- en afvalproducten die we jaarlijks kunnen verwerken. We zijn nu in staat om 27.000.000 KW aan groene energie te produceren en dat 24 uur per dag. Dit komt overeen met energie voor 7500 gezinnen.

Back to Top